Lubisz eksperymenty? Odważysz się zjeść coś, czego nie znasz i nie widzisz? Oddasz się w opiekę kelnerom w noktowizorach?
Dark Restaurant Event to jedyna okazja, by zjeść kolację skomponowaną z wyszukanych, zaskakujących i nieznanych dań w absolutnym mroku 320 metrów pod ziemią! Kolację zaserwuje profesjonalna firma Dark Restaurant z Poznania - podczas eventu zadba o Was obsługa widząca w ciemności!
Idąc przez mroki kopalni zostaniecie doprowadzeni do wnętrza podziemnej komory górniczej, gdzie czekać na Was będą niekonwencjonalne potrawy. Dark Restaurant to sztuka kulinarna, która karmi wszystkie zmysły - smaku, węchu, słuchu, a nawet dotyku.
A wszystko za sprawą ciemności, w której przychodzi Wam przebywać.
Klasyczne i wyszukane potrawy smakują inaczej, zwłaszcza gdy są dla Was zagadką...
Wszystkie dania są przygotowywane zgodnie z zasadami slow food, bezpośrednio przed podaniem; opierają się na produktach regionalnych i kuchni molekularnej.
Dania wybierasz spośród 2 proponowanych zestawów specjalnych
• MOOD FOOD przystawka, danie główne i deser (jedzenie, które ma nie tylko dobrze smakować, ale także poprawiać samopoczucie)
lub
• BIZARRE FOOD przystawka, danie główne i deser (dania mają zaskoczyć pod względem oryginalności produktów i sposobów ich łączenia)
Po kulinarnym evencie zapraszamy gości na andrzejkowe wróżenie oraz zabawę z DJ-em w osobnej komorze - impreza potrwa do 2.00 w nocy!
Informacje techniczne:
Po zakupie biletu należy podać:
- dane personalne każdego z uczestników
- nazwę zestawu: MOOD FOOD lub BIZARRE FOOD
- w dniu eventu przed zjazdem na poziom 320 należy podpisać oświadczenie o zapoznaniu się z warunkami uczestnictwa w evencie.
Kelner, zaopatrzony w noktowizor, doprowadza Was do stolika ustalając wcześniej:
- co zrobić by wyjść z ciemności do toalety?
- jak zachować się po zakończeniu degustacji ?
Informujemy:
• o nieużywaniu telefonów komórkowych, zegarków fluorescencyjnych, oraz innych przedmiotów mogących być nawet znikomym źródłem światła
• o optymalnym czasie przebywania w DARK RESTAURANT (ok 1 godziny)
• kelner jest tutaj jedynym opiekunem i przewodnikiem dla Was
• na pożegnanie istnieje możliwość spotkania z Szefem Kuchni, który opowie o tym, co zjedliście oraz jak potrawa była przygotowywana
Kiedy: sobota, 26 listopada 2016, godz. 19:00 – 02:00
Gdzie: Kopalnia Guido, ul. 3 Maja 93 Zabrze
Zjazdy pod ziemię odbywają się od godz. 18:30
Bilety: 180 zł / os. dostępne w kasie Kopalni Guido. Ilość miejsc ograniczona.
Zapraszamy!